הנצפים ביותר

הסכם ממון

קשרי נישואין

בעבר, איש ואישה היו מתחתנים בגיל צעיר מאד. הורי הכלה היו מביאים נדוניה כלשהי, ואילו החתן הביא עימו את יכולתו לפרנס. לבד מזאת לא היו לחתן ולכלה נכסים כלשהם, והנכסים היחידים היו אלה שאותם צברו במשותף בימי חייהם כזוג נשוי. היום, לעומת זאת, זוגות רבים נישאים בגיל מבוגר יותר, לאחר שכבר צברו נכסים רבים. גם אלו שנישאים בגיל צעיר מביאים איתם נדוניה מכובדת הרבה יותר מבעבר. כאשר זוג נישא, הוא מעוניין לקיים את הקשר לנצח, אולם במציאות, זוגות לא מעטים מתגרשים, וכאן נוצרת בעיה – כיצד לחלק את אותו רכוש רב שהביא כל אחד מהם, ושצברו יחד?

הסכם ממון

לשם כך בדיוק נועד הסכם ממון. הסכם ממון מסדיר, עוד לפני החתונה, את חלוקת הרכוש המדויקת במקרה של גירושין. כך יכולים בני הזוג לדעת כי גם אם יתגרשו יום אחד, זכויותיהם לא ייפגעו והם יקבלו את הכסף השייך להם. זוג שאינו חותם על הסכם ממון, יהיה כפוף, במקרה של גירושין, להסדר איזון המשאבים שנקבע בחוק יחסי ממון בין בני זוג.

איך עורכים הסכם ממון?

הסכם ממון נערך באופן אישי בין בני הזוג, רצוי בליווי ייעוץ של עורך דין גירושין המתמחה בתחום של הסכמי ממון. לאחר מכן יוכל ההסכם לקבל תוקף משפטי. ניתן לערוך הסכם ממון גם לאחר החתונה, כך שזוג שלא הסדיר הסכם ממון לפני החתונה עדיין יכול לעשות זאת, וכך הוא מבטיח את עצמו שלא יהיה כפוף לחוקים הסטנדרטיים בלבד. כאשר זוג עורך הסכם ממון לאחר החתונה ולאחר שיש כבר ילדים אז הוא יכול לרשום בהסכם ממון גם סעיפים הנוגעים לילדים.

היתרונות

הסכם ממון חשוב במיוחד כאשר מדובר בפרק ב’, אז מביא עימו כל אחד מבני הזוג נכסים רבים, שאף אמורים לעבור לילדיו מנישואיו הראשונים. ללא הסכם ממון מסודר, יכולים כספים רבים אשר היו שייכים למשפחה אחת, להגיע לידי המשפחה השנייה. מקרים נוספים בהם חשוב הסכם ממון הוא ידועים בציבור או זוגות חד מיניים, מכיוון ועליהם לא חל חוק יחסי ממון בין בני זוג וחשוב וראוי להסדיר את העניינים הכספיים ביניהם. ישנם כמובן מקרים נוספים בהם חשוב להכין הסכם ממון כגון: במקרים של סחטנות גט, במקרים של הגנה על זכויותיהם הכספיות של הילדים ועוד. אנשים רבים חושבים כי עריכת הסכם ממון עלול לפגוע בשלום הבית, אולם ברוב המקרים ההפך הוא הנכון, ודווקא הידיעה שענייני הכסף מוסדרים יוצרת פתיחות רבה יותר בין בני הזוג.