הנצפים ביותר

סיורים והדרכות ביקבים

ד”ר אילן אביטבול בעל תואר בייננות ((DNO מאוניברסיטת מונטפלייר, צרפת ובעל דוקטורט בחקר המוח ומחלות לב, מכון ויצמן, רחובות. הינו מרצה בקורסי יין באוניברסיטאות ומכללות בכל רחבי הארץ, הדרכות והשתלמויות למנהלי בתי מלון יוקרתיים, ולמלצרי יין במסעדות יוקרה. לאורך שנות פעילותו, אילן אביטבול זכה להכין במו ידיו ממסכים (בלנדים) אשר הוכתרו במדליות זהב בתחרויות בארץ ובעולם כגון: מרלו רזרב 2001 של ברקן, קברנה 2003 של יקב שטרנבך, שרדונה 2006 של יקב שילה ופורט 2004 של יקב לבונה

משנת 2003 ד”ר אביטבול משמש כשופט בתחרויות בינלאומיות (בצ’ילה ובצרפת) וכן שופט בינלאומי בתחרויות מקומיות כגון: תחרות יינות ישראל, טראווינו ועוד. ניסיונו המקצועי כולל את עבודותיו כיינן ביקבי ברקן, ביקב צרעה, ביקב תשבי, ביקב “פורטאל דלאלטו” בצ’ילה וביקב בונאן בדרום צרפת. כמו כן, ד”ר אביטבול משמש עד היום מלווה ויועץ למגוון יקבים פרטיים. ד”ר אביטבול הינו טועם יין בתחרויות יינות בארץ ובעולם.

במסגרת השירותים המקצועיים שלו, ד”ר אביטבול מעניק הדרכה חוויתית ביקבים  הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

במסגרת הסיורים אותם עורך ד”ר אביטבול, מתקיימות סדנאות עונתיות (זמירה, הרכבת זמורות ובציר) בכרמים וכן סיורים והסבר על האזור וכל זאת בליווי אנשי המקצוע (כורמים, משגיחים וייננים) בתהליך ייצור היין. הסיור ביקב כולל את קבלת הענבים וחוות המיכלים, סיור במרתף היקב, מערך הביקבוק ומחסן תוצרת גמורה. לעיתים, אף ניתנת ההזדמנות נדירה להתנסות במלאכת הבלנדים מיינות מהחבית ויצירה אישית של כל משתתף. בחדר הטעימות מתבצעות טעימות של יין, גבינות ו/או שוקולד. משך ההדרכה הממוצעת הינו כשלוש שעות וניתן לערוך אותה בעברית, אנגלית וצרפתית לקבוצות המונות כ-10 עד 20 איש.

ד”ר אביטבול מעניק סיור חוויתי ומיוחד במינו בשבילי היין באזורי הגליל, הגולן, הרי יהודה וצפון הנגב. פעילות ייחודית נוספת שניתן לשלבה במסגרת הסיור הינה סדנת ייצור של גבינות עיזים עם טעימת יין משולבת וכן קיימת אפשרות להזמנת אירוע פרטי ומגוון פעילויות נוספות מותאמות למגוון מסגרות.

אתר האינטרנט: https://sites.google.com/site/docwinexperthe/home