הנצפים ביותר

המלצות תזונאים והעדפת מאמן כושר אישי שלך – 10 המזונות המובילים בבריאותם – ג’

ירקות בעלי עלים ירוקים
מחקרים הראו כי צריכה גבוהה של ירקות בעלי עלים ירוקים כהים , כגון תרד או כרוב עשויים להקטין את הסיכון של האדם לפתח סוכרת מסוג 2 באופן משמעותי. חוקרים מאוניברסיטת לסטר , אנגליה, אומרים כי ההשפעה של ירקות ירוקים כהים על בריאות אדם צריכה להיחקר יותר וזאת אחרי שהם אספו נתונים משישה מחקרים .

התרד, למשל, הוא עשיר מאוד בנוגדי חמצון , במיוחד כאשר לא מבושל , מאודה או מבושל קל מאוד . זהו מקור טוב לויטמיני A , B6 , C, E ו-K, כמו גם סלניום, ניאצין , אבץ , זרחן , נחושת , חומצה פולית, אשלגן, סידן , מנגן, betaine , וברזל.
תרד רותח באופן משמעותי יכול להפחית את רמות חומרים מזינים טובים שלה.
מעלים משמעותית את הכוח ומשפר ביצועים באימונים עם מאמן כושר אישי.

בטטות
בטטות עשירות בסיבים תזונתיים , בטא קרוטן, פחמימות מורכבות , ויטמין C, ויטמין B6, כמו גם קרוטן
המרכז למדע לטובת הציבור , ארה”ב, לעומת הערך התזונתי של תפוחי אדמה מתוקים לירקות אחרים הבטטה מדורגת מספר אחת , כאשר ויטמיני A ו-C , ברזל, פחמימות , סידן, חלבון ומורכב נחשבו .
שורשי בטטה עשירים בחומרים מזינים חשובים סיבים וכמה

נבט חיטה
נבט חיטה הוא חלק מהחיטה שנובט לגדול לתוך הצמח – העובר של הזרע. נבט , יחד עם סובין, הוא בדרך כלל תוצר הלוואי הנקרא טחינה; כאשר דגנים מזוקקים ,נבט וסובין לעתים קרובות הסתובבו החוצה.

נבט חיטה הוא גבוה בכמה חומרים מזינים חיוניים , כגון ויטמין E, חומצה פולית, פולאט, תיאמין , אבץ, מגנזיום, זרחן, כמו גם כהלים שומניים וחומצות שומן חיוניות.
נבט חיטה הוא גם מקור טוב לסיבים תזונתיים.

אבוקדו
אנשים רבים להימנע מאבוקדו בשל תכולת השומן הגבוהה שלו , הם מאמינים כי הימנעות מכל השומנים מובילה לבריאות טובה יותר ומשקל גוף קל יותר לשליטה – זה מיתוס כ 75 % מהקלוריות באבוקדו באו משומן; שומן בעיקר.

יש באבוקדו 35 % יותר אשלגן מבננה .
אבוקדו הוא גם עשיר מאוד בויטמינים מקבוצת B , כמו גם הוויטמין K ויטמין E.
יש באבוקדו גם תכולת סיבים גבוהה מאוד של 25% מסיסים וסיבים בלתי מסיסים 75% .
מחקרים הראו כי צריכת אבוקדו סדירה מורידה את רמות כולסטרול בדם.
ולכן בפעילות גופנית עם מאמן כושר אישי היא מסייעת בהעלאת דרגת הקושי מאימון לאימון.

תמציות אבוקדו נמצאות כעת נחקרות במעבדה כדי לראות אם הם עשויים להיות שימושיים לטיפול בסוכרת או יתר לחץ דם .
חוקרים מאוניברסיטת אוהיו גילה כי חומרים מזינים שנלקחו מאבוקדו היו מסוגלים לעצור את תאי סרטן פה, ואף להשמיד חלק מהתאים טרום הסרטניים

 

שיבולת שועל
שיבולת שועל היא ארוחה עשויה משיבולת שועל או דייסה מונחים נפוצים לדגני בוקר , כי בדרך כלל מבושל.
העניין בשיבולת השועל גדל במידה ניכרת בעשרים השנים האחרונות בשל היתרונות הבריאותיים שלה .
מחקרים הראו כי אם אתה אוכל קערה יומיומית רמות הכולסטרול בדם שלך יהיו ב ירידה , בגלל תכולת הסיבים המסיס של דגני בוקר  כאשר ממצאים פורסמו בשנת 1980, התפשטו שיבולות שועל וסובין כשיגעון ברחבי ארה”ב ובמערב אירופה .
בשנת 1997, ה-FDA  מנהל מזון ותרופות אמריקניות  הסכים כי מזונות עם רמות גבוהות של שיבולת שועל או סובין שיבולת שועל יכולים לכלול נתונים על התוויות שלהם על יתרונות הלב וכלי הדם שלהם אם מלווים בדיאטה דלת שומן . זאת בעקבות זינוק נוסף בפופולריות של שיבולת שועל. במיוחד ממלא את הבטן נותן תחושת שובע שעוזרת למתאמנים קבועים עם מאמן כושר אישי לא להתקף ברעב.
שיבולת שועל עשירה בפחמימות מורכבות , כמו גם סיבים מסיסים במים , העיכול איטי ולייצב את רמות הגלוקוז בדם .
דייסת שיבולת שועל עשירה מאוד בויטמינים מקבוצת B , אומגה 3, חומצות שומן , חומצה פולית, ואשלגן.